Nykøbing Falsters japanske fløjspiller, Ayaka Ikehara. Højre fløj i Nykøbing Falster.

Håndbold japanere til Danmark

Super Cup vinder 2017 - Ayaka Ikehara, NFH
Ayaka Ikehara vinder Super Cup med NFH 2017

Ayaka Ikeharas hjælper

Håndbold er i Simon Wada Klaris’ hjerte, og han har en rigtig god kontakt ind i Japansk håndbold. Han har medvirket til at få den japanske topspiller, Ayaka Ikehara til Danmark i 2017. Hun spiller nu for NFH som vandt det danske mesterskab i kvindehåndbold sæson 2016/2017. Med en super start på sæsonen, der inkluderer et mesterskab (Super Cuppen red.) og 100% i scorings procent i første kamp, er hun en selvskreven start spiller på Nykøbing Falster holdet. I første runde af den danske topliga kom hun på ugens hold, med 4 mål på 4 skud, 60 minutters spilletid og godt forsvarsspil.

Ayaka Ikehara i den danske Håndbold Super Cup 2017
Ayakas første store kamp i dansk tophåndbold – Super Cup mod Randers.

Nøgleperson for japansk håndbold

I japanske kredse er man begyndt at kalde Simon Wada Klaris for “Key Man” (“nøglepersonen” red.). Dette skyldes at Simon altid står klar til at slå dørene op for de japanske spillere, som gerne vil spille i Danmark. Han gæster spillerne, huser dem og køre dem rundt i hele Danmark. Simon er gift japansk, hvilket er en stor fordel for både den sproglige forståelse og tilliden fra japanerne. Desuden taler han selv en smule japansk og underviser i øvrigt jævnligt i flere japanske håndboldklubber.

Ayaka Ikehara og NFH sejrede i en flot kamp mod Esbjerg i opstartskampen sæson 2017/2018
Ayaka Ikeharas følge i hendes første ligakamp – mod Esbjerg

Flere japanere til Danmark

Spørger du Simon siger han at der er flere spillere fra Japan på vej. Det vides ikke hvilket niveau de kommer til at spille på, men Klaris forventer selv at det bliver et sted mellem Liga og 2. division. På billedet herover ses (fra venstre) Asahi Kasuya (japansk ligaspiller), Sonoko Mashimo (japansk ekspert i fysisk træning), Ryuga Fujita (topscore i japansk U19 liga), og til sidst Simon Wada Klaris, som vil forsøge at hjælpe de to nævnte spillere til Danmark.

Simon elsker Japan

Succesen med japanerne skyldes ikke mindst Simons lyst til at omgås japanere, hans store interesse for den japanske kultur, samt kæmpe respekt for den japanske træningsmentalitet.

I Danmark finder man sjældent nogen der træner lige så disciplineret som japanere. Dette krydret med en decideret kærlighed til sporten, som for japanere forbindes direkte med lykke, fascinerer mig! Jeg respekterer deres tilgang til sporten enormt meget. Nu skal vi bare have lært dem teknikken fra bunden. ;-)
– Simon Wada Klaris

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0
Posted in: Uncategorized.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>